RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 15 februari… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘The show must go on’: Tom gaat op de stoel van Peter zitten

Bij het Nederlandstalige Radio Caroline kon je in 1979/80 elke ochtend je kopje koffie drinken terwijl je luisterde naar het programma ‘Espresso’. Het was de opvolger van de eerdere live uitzending ‘Tussen keuken en kombuis’ waarmee Ad Roberts in april 1979 was begonnen. ‘Espresso’ was een show van Peter Teekamp die onder de naam Carl de Jong bandjes voor Caroline opnam. 

Om onduidelijke redenen was het programma van Carl op 15 februari 1980 niet beschikbaar. Dus moest er live vanaf de MV Mi Amigo een oplossing komen. Tom van der Velde (foto bovenaan) nam de vrijgekomen plek in het zendschema voor zijn rekening. Tom had in de zomer van 1979 onder de naam Eric Mes voor Radio Mi Amigo 272 vanaf de MS Magdalena ook al programma’s gemaakt, maar bij Radio Caroline had hij gekozen voor een ander pseudoniem. 

In 1981 was Tom ook te horen tijdens de testuitzending van Radio Paradijs vanaf de Magda Maria. De echte naam van Eric Mes / Tom van der Velde was Eric de Moes. Hij overleed in 2011 op 54-jarige leeftijd in Liverpool. Vandaag hoor je hem tijdens het tweede uur van ‘Espresso’ van 15 februari 1980. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx