RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 15 februari… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Zwembroeken bij de hand, en hand in hand door etherland’

Vanaf een zonnige spiegelgladde Noordzee met een temperatuur van plus twee graden presenteerde Rob Hudson op 15 februari 1978  aflevering nummertje 396 van het Radio Mi Amigo programma ‘Baken 16’. Doordat de zon volop scheen had Rob de neiging om even te gaan zwemmen.

Bij de post zat opnieuw een brief van een grote Mi Amigo-fan uit Heffen, Mia Aerts. Een ‘eeuwige’ luisteraar die ook stickers van Mi Amigo liet maken. Bij de brief stak een krantenartikel waarin melding werd gemaakt van een groot lek in het zendschip de MV Mi Amigo. Rob reageerde door te zeggen dat hij nog nooit een lek in het schip had gezien. Het enige ‘gat’ dat hij aan boord had gezien was de patrijspoort die hij had opengezet.

Mia maakte zich ook zorgen naar aanleiding van berichten in de media dat er een tekort aan voedsel aan boord zou zijn. Ook dit klopte volgens Rob niet want hij had onlangs nog een grote biefstuk gegeten. Alle artikelen die in de bladen en kranten over Radio Mi Amigo werden gepubliceerd, waren volgens hem door mensen geschreven die nog nooit aan boord waren geweest, en ‘een aantal andere mensen die niet meer zo’n goede relatie met Mi Amigo hadden’. 

Begin 1978 verschenen er inderdaad wat negatieve berichten nadat Stan Haag, die in december 1977 met slaande deuren bij het station was vertrokken, interviews gaf waarin niet de meest positieve dingen over Radio Mi Amigo naar buiten werden gebracht. Hieronder kunt u een pdf downloaden met een voorbeeld van een artikel/interview met Stan Haag lezen zoals dat begin 1978 in de pers verscheen. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx