RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 15 december… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Stuur eens een bos fresia’s naar Playa de Aro

Met de ingebruikname van de 319 meter door Radio Mi Amigo, op donderdag 1 december 1977, was er ook een wijziging in de programmering doorgevoerd. ‘Schijven voor bedrijven deel 2’, dat op werkdagen tussen 14:00 en 15:00 uur, sinds het vertrek van Bart van Leeuwen in maart 1977, te horen was geweest, verdween uit de programmering. Daarvoor in de plaats presenteerde Stan Haag (foto bovenaan) nu op dat tijdstip ‘Tussen wal en schip’. 

In de aankondiging van het programma werd in één enkele zin duidelijk uitgelegd waar het programma voor stond. Er werden platen gedraaid die ‘in de hitgolven ten onder dreigden te gaan’. Deze nummers  hadden dus een extra steuntje nodig om ze in de tip en/of hitparades te krijgen, en daarom werden ze in deze nieuwe show nog eens extra gedraaid.

Ook was er ruimte voor de hittip van technicus Maurice Bokkebroek, en dat waren vaak Nederlandstalige liedjes. Dat keer keer ging het om ‘Smurfencarnaval’. Ook was er de ‘Playatip’, een gezamenlijke hittip van het hele team in Playa de Aro. Zelfs de directeur van Radio Mi Amigo, Sylvain Tack deed een duit in het zakje met zijn persoonlijke ‘Tack tip’. 

Verder bedankte Stan nog een medewerkster van een Fresiakwekerij uit het Nederlandse Poeldijk. Enkele weken eerder had zij platen aangevraagd in ‘Schijven voor bedrijven deel 2’, en bij die gelegenheid had Stan gevraagd of de medewerkers eens een bos van deze bloemen konden opsturen naar Playa de Aro. Wat prompt gebeurd was. Stan kon vertellen dat alles in goede orde was ontvangen en bedankte de medewerkster van de kwekerij. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
15 december 2020 - 18:35 18:35

Stan was ook een gevestigde waarde in de zeezenderwereld.
Na zijn verdwijnen op Mi Amigo kwam hij gelukkig nog terug op Radio Monique.
Hij had zo’n aparte stijl van presenteren, heel zacht en vol overtuiging deed hij zijn programma. Ik heb ook nog een programma gehoord op een kabelradio Mango dacht ik, waar een uitgebreid programma gedraaid werd over Stan. Toen hoorde je al dat hij veel moeite moest doen om te presenteren. Maar het was de moeite, maar anderzijds jammer te horen dat het einde naderde van zo’n grote meneer.
Ja Stan, U wordt niet gauw vergeten.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx