RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 15 augustus… 1987 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Overal in Vlaanderen werd ‘vrije radio’ gemaakt!

Hoe klonk 33 jaar geleden de lokale radio in Vlaanderen? Dit bandje neemt ons mee naar de KLO, de Kuurnse Lokale Omroep. Niet ver van Kuurne ligt Kortrijk, de bakermat van met Radio Gemini. Ook Radio Zelfstandig Harelbeke is op deze cassette te horen.

Maar niet enkel in het zuiden van West-Vlaanderen werd vrije radio gemaakt, ook in de regio Oudenaarde en Leuven, gebeurde dit. Dat bewijzen onder andere Radio Signaal en Radio Plus. In Leuven bestond Radio Actief in de zomer van 1987 precies vijf jaar, en dat werd gevierd. Er werd ook reclame gemaakt voor de ‘Mi Amigo Promo Shop’ in Leuven.

Dit bandje werd opgenomen in de periode van 15-24 augustus 1987. Naast fragmenten en jingles zijn er ook veel reclamespots van precies 33 jaar geleden te horen. Het biedt een aardig beeld van het ontstaan van de lokale radio in Vlaanderen. (TvH) 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx