RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 15 augustus… 1976 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Huisvrouwen helpen Frank van der mast bij de ‘sleur’

Er zijn nog zekerheden in het leven; als de nacht ten einde is begint er een nieuwe dag. En kunnen we weer opnieuw beginnen. Als we dit eenvoudige principe vertalen naar de situatie op de MV Mi Amigo in 1976 dan betekent dat ’s morgens om vijf uur Engelse tijd de uitzendingen van Radio Caroline op 259 meter worden afgesloten en de Nederlandstalige programma’s van Radio Mi Amigo worden opgestart.

In de Lage Landen is het dan al zes uur. Op 16 augustus 1976 mag Frank van der Mast (foto bovenaan- rechts) iedereen zo aangenaam mogelijk wakker maken tijdens het programma ‘Ook goeiemorgen’. Ondanks het zeer vroege uur heeft hij er al enkele taken opzitten, zo laat hij weten zijn sokken al te hebben gewassen.

Als je enkele weken aan boord van een zendschip vertoeft, zonder extra matrozen die dat soort taken overnemen, moet je op jezelf terugvallen. Niet altijd met evenveel succes, is Inn het verleden al gebleken… Gelukkig heeft Frank inmiddels ook wat brieven van dames ontvangen met daarin tips hoe je het best dat soort klusjes aanpakt. 

Huishoudelijke hulp op de radio, vanaf de Noordzee! (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx