RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 14 september… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een ‘Island in the sun’ op de Noordzee 

Na de ‘Persoonlijke Top 10’ met Ton Schipper was het bij Radio Mi Amigo vanaf 16:00 uur tijd voor het programma ‘Stuurboord’ met Ferry Eden (foto bovenaan). Voor het nieuwsbulletin, dat ook door Ferry werd gelezen, was er een spot te horen voor de Mi Amigo Drive In show, zoals altijd ingesproken door Patrick Valain. Dat weekeinde waren er maar liefst 22 (!) gepland. 

Daarna volgde een ingesproken boodschap van Marc Jacobs: “Radio Mi Amigo heeft nog plaats voor enkele ervaren nieuwslezers”. Er kon bij de afdeling personeelszaken op het Mi Amigo-adres in Playa de Aro een sollicitatieformulier worden aangevraagd onder nummer 628 MC. We kunnen het na 42 jaar niet meer controleren, maar waarschijnlijk was dit vacaturenummer een verzinsel. 

Daarna was het tijd voor ‘Mi Amigo’s Lieveling’, het nummer ‘Island in the sun’ van Second Life. Volgens Ferry was het zendschip de MV Mi Amigo ook een soort ‘Island in the sun’ omdat boven het zendschip de zon lekker scheen, terwijl het op dat moment in de Lage Landen regende. Het hele uur werden als rode draad doorheen de uitzending platen van Leo Sayer gedraaid. 

Om 16:45 uur was het tijd voor de rubriek ‘Kent u hem ook zo?’, waarin een plaat in de originele versie en de cover-versie werden gedraaid. De rubriek zat oorspronkelijk in het programma ‘Ook goeiemorgen’, maar Ferry had dit nu verplaatst naar ‘Stuurboord’. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx