RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 14 november… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

En de dominee, die was gewoon te lang (bezig)

Op zondagmorgen tussen 09:30 en 10:00 uur werd er 44 jaar geleden bij Radio Mi Amigo geld verdiend met het uitzenden van de toespraken van Ds. Toornvliet van de Radiogemeente Bloemendaal. Aan het eind van dit programma, op 14 november, bedankte Marc Jacobs de radiodominee voor het feit dat hij de bemanning van het zendschip in zijn gebeden had herdacht. 

Maar hij had ook meteen een verzoek voor de predikant, of hij in het vervolg de tijdsduur op de doos van het bandje wilde noteren, want de uitzending was een aantal minuten te lang. En daardoor moest het volgende bandprogramma van Lieven Colijn (foto bovenaan) ook een paar minuten later gestart worden. ‘Tot elven op de koffie’ werd gepresenteerd door Patrick Valain, de man van de Drive In Shows en achter de Mi Amigo-organisatie in België. 

Lieven nam zijn programma’s zogenaamd, samen met technicus Maurice Bokkebroek, op in Playa de Aro. Dat werd gezegd om justitie wat zand in de ogen te strooien. In werkelijkheid stond de opnamestudio gewoon in België. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx