RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 14 maart… 1980 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Dringende codes voor de Radio Caroline organisatie in Engeland

Radio Caroline zond in de periode 1979-1980 overdag uit in het Nederlands en ’s avonds en ’s nachts in de Engelse taal. Op het moment dat Hugo de Groot (foto bovenaan) op 14 maart 1980 om 13:00 uur aan zijn programma ‘Eet smakelijk’ wilde beginnen, was eerst één van zijn Engelse collega’s te horen die in het Engels enkele dringende nummers voor de Radio Caroline-organisatie wilde doorgeven. 

Het betrof de nummers: 48 c61/49 20/001 c61/94.20/001 598/690.25/90 met de toevoeging dat het ‘Very important’ was. Van Hugo hoorden we dat het die ochtend noodweer was op de Noordzee, maar dat het inmiddels wat rustiger begon te worden. Ondanks all signalen, kon op dat moment niemand vermoeden dat het zendschip –  de MV Mi Amigo – binnen een week zou zinken. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx