RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 14 juli… 1995 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Helaas konden de dames niet door dezelfde deur

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ in ‘Avond van het sentiment’ met Ad Bouman. Het was de bedoeling om dit te doen gedurende negen afleveringen in de maand juni.

Maar omdat ‘de fragmenten zich opstapelen’ ging men na die negen afleveringen nog een tijdje door. Ad liet veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen op de Noordzee lagen, en er waren veel verhalen, soms was er ook een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de audio voor deze reeks.

In de aflevering van 14 juli 1995 stond Radio Mi Amigo centraal. Daarvoor had Ad Bouman zijn ex-V.O.O. collega Jan de Hoop uitgenodigd. De man was in zeezenderkringen beter bekend Frank van der Mast (foto bovenaan – in de boordstudio van de MV Mi Amigo). Hij herinnerde zich nog hoe hij in de zomer van 1977 vanuit Oostende met het vissersbootje van Kapitein van Lul (sorry, maar zo heette de man echt) naar de MV Mi Amigo werd gebracht, terwijl hij onderweg kotsend over de reling hing.

Ook vertelde Frank over de ruzies in Playa de Aro, de tegenstellingen tussen Vlamingen en Nederlanders en dat enerzijds Stan Haag en zijn echtgenote Michelle en anderzijds Maurice Bokkebroek en diens ego Haike Debois, echt niet met elkaar gezellig zouden gaan barbecuen.

Er was ook het verhaal van het zoontje van Stan en Michelle dat was geadopteerd uit Thailand, daarom noemden ze hem hun ‘Thai popje’. Dit en veel meer bijzondere herinneringen konden de luisteraars 25 jaar geleden horen als ze afstemden op de Veronica Omroep Organisatie. De gedraaide muziek in het programma was afkomstig uit 1976/77, de boordperiode van Frank van der Mast. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx