RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Het is vandaag 14 juli… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Wat je ook doet, doe het goed’

Luisteraars van Radio Mi Amigo die op zaterdagmorgen 14 juli 1979 in alle vroegte hun radiotoestel op de 272 meter van de middengolf hadden afgestemd konden ontwaken met Ben van Praag (foto bovenaan) en zijn ‘Welkom in de wereld der wakkeren’. Tegen 07:00 uur nam hij afscheid met de woorden “Wat je ook doet, doe het goed”. Om 09:00 uur was hij opnieuw te beluisteren. Voor en na Ben werd het programma ‘Ook Goeiemorgen’ gepresenteerd door Johan Vermeer.

Een programmanaam die Radio Mi Amigo eerder al gebruikt, toen nog werd uitgezonden vanaf de MV Mi Amigo. En daarvoor ook te horen was bij Radio Veronica. Johan had de avond ervoor zijn programma prima voorbereid. Er lagen twee stapels platen klaar. De ene voor het eerste uur, en de andere voor het tweede uur. Gedurende zijn show kwam hij erachter dat beide stapels waren omgewisseld. Meestal is zoiets vervelender voor de presentator dan voor de luisteraars die daar geen weet van hadden. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx