RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 14 januari… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vermoeden van Sylvain Tack werd bevestigd

Peter van Dam is vertrokken bij Radio Mi Amigo, op vrijdagmiddag 14 januari 1977 was zijn laatste programma gepland. Zoals gewoonlijk twee weken op voorhand in Playa de Aro opgenomen. Maar de show werd het nooit uitgezonden. Volgens Frank van der Mast, die op dat moment boord-dj was, was het bandje wel aangekomen, maar stond er niets op. 

Dat viel te betwijfelen. Insiders vermoedden meteen dat er door de programmaleiding van Radio Mi Amigo censuur werd toegepast. Maar Peter had voor zich zelf een kopie gemaakt die in de loop der jaren in de archieven van veel radiofans terecht is gekomen. Waarna duidelijk werd dat de veronderstelde ‘ingreep van hogerhand’ wel degelijk plaatsvond.

In zijn laatste programma zegt Peter op een gegeven moment onder andere: “U weet het of u weet het niet, maar de laatste zeven maanden is Van Dam programmaleider geweest, en ik zou een plaat willen draaien voor iedereen die mij tegengewerkt heeft, en geloof me luisteraars dat zijn er heel wat geweest”. Vervolgens werd het nummer ‘Ik ben gelukkig zonder jou’, van Bonnie St Claire gedraaid. 

Die uitspraak was bij sommige mensen en in het bijzonder Sylvain Tack behoorlijk verkeerd gevallen. Later zou de baas van Radio Mi Amigo bekennen dat hij inderdaad had vermoed dat Peter iets zou proberen en daarom vooraf de opname had beluisterd, waarna hij besliste om die eigenhandig te vervangen door een blanco cassette.

Voor wie de gewraakte show nog nooit heeft kunnen beluisteren, of voor hen die het programma graag nog een keer willen terughoren, dit is één van de meest becommentarieerde Mi Amigo-programma’s die nooit de ether haalden. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx