RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 14 februari… 1986 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Wakker worden met Monique, Picasso en… Sinterklaas

Bij de zeezender Radio Monique kon je midden jaren 80 ontwaken met het live ochtendprogramma ‘Opstaan met Monique’. Op 14 februari 1986 gepresenteerd door Ferry Eden, die de taak heeft om de inwoners van de Lage Landen zo aangenaam mogelijk wakker te maken. Over ‘wakker’ gesproken, iemand die dat zeker die ochtend niet is, is Ferry zijn boordcollega Ad Roberts. 

Ad moet om half negen het nieuws lezen, maar hij slaapt nog. Dan is het fijn een collega als Wim de Valk aan boord te hebben, want die is zo vriendelijk om een extra nieuwsbulletin voor zijn rekening te nemen. Om kwart voor negen is het tijd voor een op voorhand opgenomen rubriek. ‘De Gouden van Dagen Top 3’. Elke ochtend leest Ferry vanaf een bandje wat nieuwsfeiten voor van een bepaalde datum uit het verleden, daarna worden de drie populairste platen van die datum gedraaid.

Op 14 februari 1986 staat de datum van 14 april 1973 centraal. De dag waarop de schilder Picasso op 91-jarige leeftijd overleed en Radio Veronica via de 259 meter vanaf de MV Mi Amigo uitzond omdat de Norderney op het strand van Scheveningen lag. Verder heeft Ferry al een soort verlanglijstje gemaakt voor… Sinterklaas. “Aan boord van de Ross Revenge zouden we heel graag een nieuwe cardridge machine, lampen met schroefdraad en een radiocassetterecorder willen hebben”. 

Of Sinterklaas luisterde naar zijn programma is niet bekend. Tegen negen uur is Ad Roberts wakker zodat hij meteen het nieuws kan lezen. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx