RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 14 februari… 1986 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een niet zo wakkere collega op de Ross Revenge

Bij de zeezender Radio Monique kon je midden jaren tachtig ontwaken met het live ochtendprogramma ‘Opstaan met Monique’. Op 14 februari 1986 gepresenteerd door Ferry Eden (foto bovenaan), die de taak had om de inwoners van de Lage Landen zo aangenaam mogelijk wakker te maken. Over ‘wakker’ gesproken, boordcollega Ad Roberts was dat niet.

Ad moest om half negen nieuws lezen, maar hij sliep nog. Dan was het fijn dat er een collega zoals Wim de Valk was die een extra nieuwsbulletin wilde lezen. Om kwart voor negen was het tijd voor een op voorhand opgenomen rubriek; ‘De Gouden van Dagen Top 3’.

° Meer tekst onder de foto:


Elke ochtend las Ferry vanaf een bandje wat nieuwsfeiten voor van een bepaalde datum uit het verleden, daarna werden de drie populairste platen van die datum gedraaid. Op 14 februari stond het jaar 1973 centraal. De dag waarop Picasso op 91-jarige leeftijd overleed en Radio Veronica via de 259 meter vanaf de MV Mi Amigo uitzond omdat het eigen zendschip, de Norderney, op het strand van Scheveningen lag.

Verder had Ferry al een soort verlanglijstje gemaakt voor… Sinterklaas. Aan boord van de Ross Revenge hadden ze heel graag een nieuwe cardridge machine, lampen met schroefdraad en een radiocassetterecorder willen hebben. Hopelijk voor Ferry luisterde Sinterklaas naar zijn programma! Tegen negen uur was Ad Roberts wakker zodat hij meteen het nieuws kon lezen. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx