RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 14 december… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Uit de tijd dat Amerikaanse hitlijsten tot de verbeelding spraken

Amerikaanse hitlijsten hebben altijd tot de verbeelding gesproken, zeker toen ze op het Europese vasteland nog niet konden worden beluisterd. De ‘Billboard American Hot 100’ maakte het meest furore. Sinds de komst van het internet is er op dat vlak uiteraard heel wat veranderd. De magie is voor een groot deel weg. 

Een radiostation als Mi Amigo smukte de programmering graag op met een blik op de platenverkoop in de States. In 1975 kon er bij de zeezender dan ook op zondagochtend afgestemd worden op een overzicht. Bert Bennett had de eer en het grote genoegen om de grootste verschuivingen voor de luisteraars van de 259 meter op een rijtje te zetten. Zo ook op 14 december 1975. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx