RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Het is vandaag 13 september… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De herrie van André en Ferry is terug (audio)

André van Duin en Ferry de Groot begonnen ooit bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal met een hoop kolder en gekkigheid in ‘De Dikvoormekaar Show’. Beiden speelden een typetje waarvoor ze de namen niet heel ver gingen zoeken. Dik Voormekaar en Meneer de Groot vertelden de grootst mogelijke onzin, maar dan van het betere soort. Binnen de kortste tijd was het duo dan ook zeer populair in Nederland.

Van Duin, die op dat moment ook niet van de televisie was weg te slaan, werd al in 1975 gevraagd door de Nederlandse Christelijke Radio Vereniging (NCRV) om het programma op zaterdagmiddag via Hilversum 3 verder te zetten. RNI was immers uit de ether verdwenen op 31 augustus 1974, exit ‘Dik Voormekaar’ vanaf zee dus. Zo was er op 13 september 1975 een nieuwe aflevering via de publieke omroep. Helaas alweer eentje waarin de luisteraars vernemen dat het op 27 september wederom afgelopen is met het programma.

Maar twee jaar later waren de figuurtjes terug, dit keer op televisie. Van 1977-1979 konden de kijkers de avonturen van Ome Joop, Toos, Bep, Harry Nak en vele andere personages, nu niet enkel meer horen maar ook zien. En nog was het niet gedaan, ook nadien kwam het programma in vele vormen terug. In het jaar 2000 bij de TROS op Radio 3, en in 2009 alweer op televisie. 

In 2019 hebben André van Duin en Ferry de Groot opnieuw vergevordere plannen om nieuwe afleveringen te maken voor hun website. Maar nu eerst terug naar 13 september 1975, naar de NCRV op Hilversum 3. 

° Foto bovenaan: credits NCRV/ANP


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx