RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 13 november… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘U wordt gedwongen om luistergeld te betalen voor een soort staatsradio’ 

Op zaterdagmiddag 13 november 1976 was het tijd voor aflevering nummertje 147 van de ‘Mi Amigo Top 50’, gepresenteerd door Peter van Dam (foto bovenaan), vanuit Playa de Aro. Het programma kwam vanaf band en was daardoor niet altijd even actueel, omdat er twee weken op voorhand werd opgenomen. Daardoor zaten ook niet altijd de nieuwste commercials in de bandopname. 

Om die reden werd er halverwege de Playa-tapes, dus op het halve uur, live overgeschakeld naar het zendschip waar de meest actuele mededelingen/reclames live konden worden uitgezonden. Onder andere was er een spot ingesproken door Marc Jacobs: “Er wordt de laatste dagen weer veel geschreven in de kranten over Radio Mi Amigo. Helaas niet in een al te gunstige zin. Mi Amigo is nog steeds een doorn in het oog van de Belgische en Nederlandse regering”. 

“Deze regeringen proberen via justitiële manipulaties Mi Amigo de nek om te draaien. Dat dit niet lukt moet onderhand wel duidelijk zijn geworden. U wordt door deze regeringen gedwongen om luistergelden te betalen voor een soort staatsradio die nauwelijks aan uw wensen tegemoet komt. Mi Amigo daarentegen brengt een soort radio zoals u dat graag wil. En dat op een eerlijke wijze zonder dat het u ook maar iets kost. Mi Amigo is een zender die het beste met u voor heeft. Mi Amigo is er voor u!’. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx