RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 13 maart… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Carl de Jong doet er nog een ‘Espresso’ bij

Deze maand is het precies veertig jaar geleden dat de MV Mi Amigo is gezonken. Na een stilte van bijna een half jaar klonk er vanaf 15 april 1979 weer muziek op de 319 meter. Radio Caroline was terug, met overdag Nederlandstalige programma’s en in de avond en nacht Engelstalige uitzendingen. 

Daar kwam tijdens een zware storm in de nacht van 19-20 maart 1980 een einde aan. Deze maand nemen wij u regelmatig mee terug naar de laatste dagen dat er radio werd gemaakt vanaf het legendarische zendschip. Net zoals gisteren drinken wij vandaag opnieuw een kopje koffie met Peter Teekamp. 

Voor de Nederlandstalige programma’s van de zeezender nam hij veertig jaar geleden aan land bandjes op onder de naam Carl de Jong (foto bovenaan – credits: Martin vander Ven). We gaan terug naar 13 maart 1980, waar hij tussen tien en twaalf uur het programma ‘Espresso’ presenteerde. Dit is het eerste deel. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
13 maart 2020 - 20:13 20:13

Er is ooit een soort staking aan boord geweest, de hele dag een bandje met “Caroline oh Caroline”. Wat was er aan de hand?
Ik weet, het is misschien niet de juiste plaats of tijdstip om dit te vragen…
Maar ja, zoveel jaren later, ligt het nog steeds op mijn lever.
Groeten
Eric

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx