RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 13 maart… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Miljoenen luisteraars’, kom daar nou maar eens om

Het was zaterdag 13 maart 1976, de radio stond afgestemd op de 259 meter van Radio Mi Amigo. “Een station dat door vele miljoenen mensen beluisterd wordt”, als men de wervingsspot van Joop Verhoof (illustratie bovenaan) mocht geloven, waarin bedrijven werden gewezen op de advertentiemogelijkheden op de zeezender.

De opname begint met het laatste stukje van het programma van Michelle. Daarna was het de beurt aan Tim Ridder om live van boord het nieuws te lezen. Gevolgd door ‘Mi Amigo’s Zaterdagmiddaggebeurtenis’, die begon met ‘Mi Amigo’s Flashback Show’ met Joop Verhoof vanuit Playa de Aro. Een uur non-stop muziek, waarna een ‘Flashback Top 10’ van een luisteraar kon beginnen.

Joop legde uit dat die twee onderdelen vanaf dat moment werden omgedraaid. Het programma begon in het vervolg met een hitlijst die was ingezonden door een luisteraar. Op 13 maart was die eer weggelegd voor iemand uit Gouda. In het tweede uur draaide technicus Maurice Bokkebroek non-stop muziek. “Deze keer zullen dat uitsluitend platen zijn van The Everly Brothers”, zo vernamen we van Joop. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx