RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 13 juni… 1995 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het wordt druk, razend druk op de Noordzee

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica, toen onderdeel van het publieke omroepbestel, via het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’, een onderdeel van het programma ‘Avond van het sentiment’. In totaal waren er negen afleveringen. 

Rob Stenders en Ad Bouman (foto bovenaan – links naast Lex Harding) lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen voor de diverse Europese kusten opereerden. Er waren veel verhalen en soms was er een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten voor deze reeks. 

Vandaag de vierde aflevering die werd gebracht onder de titel ‘Het wordt druk op de Noordzee’, met daarin fragmenten van Radio City, Radio Scotland en Radio 270. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx