RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 13 juni… 1972 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De man met de mooiste radiostem (ooit?)

De populairste deejays bij de zeezender Radio Veronica? Het rijtje namen bevat steevast: Joost den Draaijer, Bart van Leeuwen, Rob Out en Lex Harding. De mooiste stemmen geven een andere rangschikking. Uiteraard is er ons aller Tineke, eentje buiten categorie zelfs. Ook Stan Haag ontbreekt zelden, net zoals Jan van Veen, maar met vlag en wimpel voert Tom Collins (foto bovenaan links) deze rangschikking aan.

Wié roep u in koor… Een man met een naam van een populair cocktaildrankje? Het is làng geleden en na zijn avonturen bij Veronica is de presentator – het woord dj past veel minder bij zijn stijl – langzaamaan uit de belangstelling verdwenen. Bovendien worden meestal – om welke reden dan ook – de populaire mensen onthouden, niet de mooiste stemmen. Maar daar kunnen wij iets aan doen. Bij deze…

In de Veronica-studio in Hilversum zette Tom zijn programma’s vooraf op tape. Toen de zeezender transformeerde in de Veronica Omroep Organisatie presenteerde hij regelmatig live op de maandagavond de informatieve uitzending ‘3600 seconden Veronica’ op Hilversum 1. Maar vandaag gaan we verder terug in de tijd, naar 1972.

De periode waarin Collins fantastische volzinnen aan elkaar reeg en daarbij geen bijvoeglijk naamwoord noch bijwoord uit de weg ging. Om op het eind van zijn verbale tussenkomsten steeds weer, heel netjes op zijn pootjes te belanden… (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Fred
Fred
14 juli 2019 - 23:10 23:10

Leuk, dat er weer iets te beluisteren is van Tom Collins. Helaas, is hij na de Veronica-periode als DJ toch wat uit de belangstelling geraakt. Jammer! Ik heb in het verleden – tijdens het huiswerk maken – toch altijd met veel plezier naar hem geluisterd.

Marino
Marino
13 juli 2019 - 22:34 22:34

Ok maar Hans Mondt vind ik ook fantastisch.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx