RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 13 juni… 1971 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Gaston Huysmans legt zijn benen op tafel

Gaston Huysman (foto bovenaan) heette hij bij de zeezender Radio Veronica, waar hij op zondagmiddag het populaire programma ‘Met de benen op tafel’ presenteerde. Pierre van Ostade was zijn echte naam.

In 1962 presenteerde hij bij Radio Veronica al ’Platenpalet’ en nadien het nostalgische programma ‘Applaus van gisteren’. Nog later werd hij bekend als spreekstalmeester bij de tv-shows ‘De Berend Boudewijn Kwis’ en de ‘Willem Ruis Show’. De kreten “En Pierre, wat hebben ze gewonnen?” en “En Pierre, waar gaan ze mee naar huis?” werden eveneens gevleugelde uitdrukkingen.

Zelf presenteerde Pierre bij de KRO enkele jaren het muziekprogramma ‘Bij ons in…’.  In de eerste helft van de jaren 90 was het stemgeluid van Van Ostade nog af en toe te horen bij onder meer commercials en evenementen. Hij woonde de laatste dagen van zijn leven in een verzorgingstehuis in Bladel, waar hij in 2005 op 88-jarige leeftijd overleed.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx