RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 13 juli… 1972 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘De man met de mooie stem’

Tom Collins (foto bovenaan) werd in 1947 geboren als Tom Droog. Hij begon ooit zijn loopbaan bij Radio Luxemburg. Zijn eerste zeezenderervaring deed hij op bij Radio 227 en het Nederlandstalige Radio Dolfijn. Van 1968 tot 1974 was de zeezender Radio Veronica zijn werkgever. Collega Stan Haag omschreef hem ooit als ‘de man met de mooie stem’. En daar had hij gelijk in. 

Na de zeezenderperiode was Tom regelmatig de horen bij de Veronica Omroep Organisatie, zowel op radio als televisie. Bij de V.O.O. presenteerde hij op Hilversum 1, eind jaren 70, het late maandagavondprogramma ‘3600 seconden Veronica’. Ook was zijn stem in veel promotiespotjes, zowel voor de radio als de televisie, bij Veronica te horen.

Ook in dit programma uit 1972 zit een spot die Tom Collins had ingesproken. Niet alleen promotiespots voor Veronica zelf, maar ook ideële spots als: ‘Het kind op de weg mag niet het kind van de rekening worden’. En nu we het over spotjes hebben, in deze Tom Collins Show zit ook een promo voor de ‘Jukebox’ van Stan Haag. Opmerkelijk daarbij is dat dit verzoekplatenprogramma niet enkel tussen 18:00 en 19:00 uur is te beluisteren, maar ook tussen 12:00 en 13:00 uur. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx