RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 13 januari… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Niet alle singles uit de hitlijst aanwezig? Dan maar verzoekplaten!

Vanaf 1 januari 1974 was er een nieuw radiostation te beluisteren vanaf zee. Radio Mi Amigo Internationaal zond uit vanaf de MV Mi Amigo op de 259 meter in de middengolf.

Elke zondagmorgen kon men er tussen 11:00 en 12:00 uur luisteren naar de ‘Nederlandstalige Top 15’ met Norbert (foto bovenaan). In die lijst stonden zowel Vlaamse als Nederlandse platen, maar ze hadden één ding met elkaar gemeen, de taal waar in gezongen werd was Nederlands/Vlaams. Dat betekende bijvoorbeeld dat je zowel Will Tura als Boudewijn de Groot kon aantreffen in deze lijst.

Aan het begin van zijn programma, op zondag 13 januari, liet de voormalige BRT-presentator weten dat hij een probleem had. Niet alle vijftien platen die in de lijst stonden had hij in de studio kunnen vinden. Daarom besloot hij de eerste dertien minuten van het programma te vullen met verzoekjes die hij had ontvangen via Postbus 847 in Hilversum. Luisteraars konden op dat adres altijd platen aanvragen voor de ‘Norbert Show’.

Na een klein kwartier verzoekjes begon Norbert dan eindelijk aan de hitlijst, en hij vertelde erbij dat het overzicht ook wekelijks in het blad Joepie werd afgedrukt. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx