RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 13 februari… 2000 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De ‘Schipper’ die geen genoeg krijgt van radiomaken

Toen Schipper (foto bovenaan), was de laatste presentator die in Playa de Aro programma’s opnam voor Radio Mi Amigo. Maar dat betekende niet het einde van zijn loopbaan bij de radio en de media in het algemeen. Integendeel, eigenlijk moest het na zijn Spaanse avontuur nog allemaal goed beginnen.

Hij startte zijn radioloopbaan in 1976 als dj bij de Mi Amigo drive-in show onder de naam Gerard Bruyn. In 1977 volgde hij Stan Haag op bij Radio Mi Amigo. In 1978 keerde hij terug naar Vlaanderen, waar hij betrokken was bij de start van enkele vrije radio’s, zoals Radio Contact, Radio Seven en S.I.S. In 1980 werd hij presentator en programmamaker bij Librado, de liberale zuil die radio- en tv mocht maken als zendgemachtigde via de kanalen van de BRT.

Eind 1988 stapte hij over naar het productiehuis Televentura waar hij voor VTM programma’s produceerde zoals Klasgenoten en Vroemtuigen. Hij bleef er werken tot 1992. Als freelancer was hij vervolgens betrokken bij diverse producties van VTM. In 1994 werd Ton Schipper mede-oprichter en directeur van de Oost-Vlaamse regionale televisieomroep Kanaal 3 (met studio’s in Dendermonde). Later dat jaar stapte hij over als productie- en programmamanager bij de nieuw opgerichte VT4, waar hij verantwoordelijk werd voor lokale producties.

Na een tussenstop bij Skyline Entertainment (2002) was hij van 2003 tot 2016 directeur bij Danspunt, het Vlaams amateurkunstensteunpunt voor dans. Hij bleef in de media actief, als freelance voice-over, presentator, communicatie-adviseur en copywriter, onder andere tot eind 2010 als consultant bij de lifestyle televisieomroep Vitaya. En hij was een tijdlang te horen op FamilyRadio, van de Contact-groep. Zo ook op 13 februari 2000.

Tegenwoordig is Ton te horen op Zoe FM in de Antwerpse Kempen. (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx