RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 13 februari… 1983 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De nacht is van Dielis Bergen

Elke zaterdagnacht kon je in de jaren ’80 van de vorige eeuw bij Radio Gemini, dat uitzond voor de regio Kortrijk, luisteren naar ‘Geef me de nacht’ met Dielis Bergen (foto bovenaan), die in het dagelijks leven naar de naam Frans Schuurbiers luistert. De oud Bredanaar kwam elke zaterdag vanuit het Nederland naar Kortrijk om zijn populaire programma te presenteren, van middernacht tot half zes in de ochtend.

Luisteraars konden bellen naar de studio bovenop de Kortrijkse Hallen om de groeten te doen en platen aan te vragen. Maar vooral om mee te praten over een centraal thema, waar elke beller zijn of haar mening / antwoord op mocht geven. In de nacht van 13 februari 1983 was dat ‘Als je met een beroemd iemand zou mogen trouwen, wie zou dat dan zijn?’. 

Eén van de bellers midden in die nacht was Miss Gemini uit Kuurne, die vertelde dat ze op 20 maart ging trouwen met Radio Gemini-medewerker Geert Brouwer (foto), waarbij de hele radioploeg was uitgenodigd. ‘Een echt Gemini-koppeltje’, aldus Dielis. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx