RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 13 april… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Als de Beatles er zijn, dan komen ook de Rolling Stones voorbij 

Op woensdagmiddag 13 april 1977 was het na ‘Baken 16’ bij Radio Mi Amigo weer tijd voor het verzoekplatenprogramma voor medewerkers van fabrieken en bedrijven. Dat was ‘Schijven voor bedrijven deel 2’. Het eerste deel werd in de ochtend tussen 09:00 en 10:00 uur uitgezonden. Het werd gepresenteerd door Haike Debois (foto bovenaan). Het tweede deel tussen tussen 14:00 en 15:00 uur nam Stan Haag voor zijn rekening. 

Op 13 april draaide hij platen op verzoek van de medewerkers van een bedrijf uit Brussel en een rozenkwekerij annex tuindersbedrijf uit Nederland. Waarna het nieuwsbulletin, live vanaf het zendschip, werd verzorgd door Hugo Meulenhoff. Onmiddellijk gevolgd door een ander programma vanuit het Spaanse Playa de Aro. Haike Debois liet daarin de tien favoriete platen van een luisteraar uit België horen tijdens ‘De Persoonlijke Top 10′. 

Zij begon het programma met een plaat van The Beatles. “Dat betekent dat er in de Top 10 ook een plaat van de Rolling Stones staat”, aldus Haike. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx