RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 12 april… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Joop en Mike moesten werken tijdens de paasdagen van 1974 

Na de uitstekende muziek met Joop Verhoof was het in 1974 tussen 16:00 en 18:00 uur tijd voor Mike Moorkens (foto bovenaan). Luisteraars die bij hem een plaat wilden aanvragen konden een kaartje sturen naar Postbus 847 in Hilversum, het adres van Radio Mi Amigo. De zeezender kon op dat moment zonder problemen een adres in Nederland gebruiken, omdat het land het Europese Radioverdrag van Straatsburg nog niet had geratificeerd, zoals België bijvoorbeeld eerder wel deed. 

Dat was dan ook de reden waarom ook Radio Atlantis haar kantoren in Nederland had. Toch zou deze constructie via Nederland niet lang meer kunnen duren. Per 1 september 1974 zou immers ook Nederland deze anti zeezenderwet ondertekenen, en dan werd de toekomst van de zeezenders uiterst onzeker. Maar voorlopig was er muziek op de 259 meter met Mike Moorkens. 

In zijn programma stak er ook een overzicht van de plaatsen waar de Mi Amigo Drive in Show gedurende het paasweekeinde zou zijn. Joop Verhoof en Bert Bennett traden dat weekeind op in Nazareth. Het was zaterdagmiddag 13 april 1974. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx