RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 12 september… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Lunch op zee’ met Ferry Eden & ‘Middagpauze’ met Ben van Praag 

Het op-de-middag-programma dat bij Radio Mi Amigo 272 vanaf de MS Magdalena werd uitgezonden had de toepasselijke naam ‘Lunch op zee’ gekregen. Ferry Eden (foto bovenaan) was vaak de gastheer. Bij de doorstart van deze zeezender was de ‘Lieveling’ vervangen door ‘De Hitmaker’. Ieder nieuw programma begon er mee. 

Ferry draaide ook de hittip van zijn collega Eric Mes. ‘De Twinspin’ was een ander vast onderdeel van de uitzending. Er werden twee platen van dezelfde artiest of groep gedraaid. Die keer was er gekozen voor ELO. Voor de organisatie aan land werd het codenummer 101 doorgegeven, “met de groeten vanaf de Noordzee” Daarmee liet de bemanning onder andere weten wat ze bij een volgende bevoorrading nodig hadden. 

Op 12 september 1979 zond Radio Mi Amigo uit op de 272 meter van de middengolf, wat overeen kwam met een frequentie van 1098 KHz. Bij de start van het station was dat nog 1100 kHz, maar dat gaf problemen omdat er geen 9 kHz afstand van ‘de buurfrequentie’ werd gehouden. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
12 september 2020 - 22:56 22:56

Ja vriend Revenge,
Ik vond het heel jammer dat het station uit de lucht verdween voor altijd.
De verantwoordelijken aan land hadden beter moeten oppassen en het gouden haantje een beter anker moeten geven en ook betere generatoren;

Revenge85
Revenge85
12 september 2020 - 13:35 13:35

MI Amigo 272 na die 12e september was het binnen 2 weken afgelopen met de Magdalena als zeezender, ben altijd benieuwd geweest hoe het met het station was verder gegaan immers de Belgische vrije radio begon in deze tijd aan land zich te ontwikkelen

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx