RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 12 oktober… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een commerciële radio zonder reclame

Met het verdwijnen van de zeezender Radio Veronica, op 31 augustus 1974, was er ook een einde gekomen aan de wekelijkse uitzendingen van de ‘Veronica Top 40’. De lijst ging verder als de ‘Nederlandse Top 40’ en het gedrukte exemplaar lag blijvend in de platenzaken maar er was in beginsel geen radio-uitzending. De Veronica Omroep Organisatie had immers nog geen zendtijd. 

De omroepvereniging TROS bood uitkomst en vanaf oktober 1974 was de ‘Top 40’ opnieuw te horen, dit keer op de donderdagmiddag via Hilversum 3. Maar dat was niet alles. Vanaf de Noordzee zond Radio Mi Amigo immers nog steeds uit via de 259 meter. Ook daar was de lijst te beluisteren, zoals op zaterdagmiddag 12 oktober 1974, toen in een presentatie van Frans van der Drift (foto bovenaan). 

Radio Mi Amigo, met een postadres in het Spaanse Playa de Aro, was op dat moment een zender zonder reclame. Er werd alleen ‘informatie’ gebracht die bijvoorbeeld in het weekblad Joepie was gelezen. Maar het kon nóg anders: “De informatie in onze programma’s werd speciaal uit vroegere programma’s overgenomen”, klonk het regelmatig. Dus er adverteerde écht niemand op Mi Amigo. Men probeerde van alles om het de justitie in de Lage Landen zo moeilijk mogelijk te maken. 

Na de Top 40 konden de luisteraars, net zoals vroeger bij Radio Veronica, genieten van de Tipparade. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx