RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 12 mei… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Vanavond is het weer tijd voor The fish and chips service’ 

Bij het nieuwe Nederlandstalige Radio Caroline dat vanaf 15 april 1979 uitzond vanaf de MV Mi Amigo, was het op zaterdagmiddag tijd voor de ‘Radio Caroline Top 50’. Op 12 mei 1979 werd aflevering nummertje vijf van de eerste jaargang uitgezonden. Rob Hudson (foto bovenaan) mocht de vijftig plaatjes van de juiste commentaar voorzien. Opvallend daarbij was dat platen maximaal vijf weken of korter in deze lijst genoteerd stonden. En dat had er alles mee te maken dat het deze nieuwe hitlijst pas een maand bestond. 

We pikken in om 14:40 uur op die bewuste zaterdagmiddag bij ‘nummer 23’. Om 15:00 uur las Herman de Graaf het nieuws. Rob gaf ook nog een programma-overzicht, waaruit bleek dat om 16:00 uur die middag René van Elst ‘Gangboord Disco’ zou presenteren. “Daarna een iets minder muzikaal halfuurtje”, aldus Rob, waarmee hij doelde op de uitzending van de Radiogemeente van Ds. Toornvliet uit Bloemendaal, waarmee Caroline geld verdiende. 

Om 18:00 uur zaten de Nederlandstalige programma’s er op en was het volgens Hudson tijd voor ‘The fish and chips service met meneer Hardy’. Dat was zijn Engelstalige collega Tom Hardy, die volgens Rob al druk bezig was om zijn programma voor te bereiden. Verder bedankte hij de platenmaatschappij ‘Fleet Records’, die in een muziekblad een advertentie hadden geplaatst waarin ze Radio Caroline feliciteerde met hun comeback. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Revenge85
Revenge85
12 mei 2021 - 10:14 10:14

Wat klonk Caroline in die periode lekker , helaas duurde dit maar een paar maanden

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx