RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 12 juli… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Brits presenteert Nederlandse scheepsbeschuit voor Vlaanderen

De MV Mi Amigo, het zendschip van Radio Mi Amigo en Radio Caroline, werd bemand door zowel Nederlandse als Engelse dj’s. In het middagprogramma ‘Baken 16’ kwamen de Britten vaak langs voor een praatje en mochten ze af en toe een weerbericht voorlezen, of een paar zinnen uit een binnengekomen brief voorlezen.

Niet zelden probeerden ze dat in het Nederlands te doen. Sommigen leerden daardoor de Nederlandse taal een beetje spreken. Zoals bijvoorbeeld Stuart Russell (foto bovenaan – rechts, naast wijlen Tony Allen) die dat best goed oppakte. En dat kon soms goed van pas komen. Als de bezetting van de Nederlandse ploeg aan boord een keer te wensen overliet, dan sprongen de Caroline-collega’s bij om live een programma te presenteren. Al deden ze dat meestal wel in hun moedertaal. 

Toen op 12 juli 1978 de nood aan de man was werd Stuart Russell ingezet om ‘Koffie met scheepsbeschuit’ te presenteren. En dat deed hij in het Nederlands. En dat ging hem verrassend goed af… (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx