RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 12 juli… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Coffee with ship’s rusk’, maar dan in het Nederlands

Vanaf het zendschip de MV Mi Amigo waren twee radiostations in de ether. Enerzijds het Nederlandstalige Radio Mi Amigo, anderzijds het Engelstalige Radio Caroline. Aan boord vertoefde dan ook een bonte verzameling Britten, Nederlanders en Vlamingen. De meeste van hen waren deejays die naast hun programma’s ook nog extra taken uitvoerden.

Tijdens het middagprogramma ‘Baken 16’ (12:00-14:00 uur) van Mi Amigo kwamen de Engelse jongens vaak langs en mochten ze af en toe een weerbericht of een paar zinnen uit een brief voorlezen. Dat gebeurde bij wijze van gimmick niet zelden in het Nederlands. Maar enkelingen gingen daardoor echt de Nederlandse taal voor een deel(tje) beheersen. Zoals Stuart Russell (foto bovenaan) die dat allemaal best goed oppakte. En dat kon soms uitstekend van pas komen. 

Als de bezetting van de Nederlandse ploeg aan boord van het zendschip weer eens keertje onvoldoende was, dan sprongen de Engelse Caroline-dj’s bij om live de programma’s te presenteren. Vaak in het Engels. Maar toen op 12 juli 1978 de nood aan de man erg hoog was, werd Stuart Russell ingezet om ‘Koffie met scheepsbeschuit’ (10:00-11:00 uur) te presenteren in het… Nederlands. En dat lukte prima! (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx