RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 12 januari… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Peter van Dam sluit definitief de schooldeuren

De tweede week van januari 1977 was de laatste week die Peter van Dam voor Radio Mi Amigo werkte. “Dat komt door de nodige veroordelingen die mij te eer zijn gevallen, dus is het besluit gevallen om maar te stoppen met dit werk (….), het is gewoon ophouden of gewoon de bak in”, aldus de presentator aan het begin van de laatste aflevering van ‘School’s Out’, op woensdagmiddag 12 januari 1977. 

Al wisten insiders op dat moment reeds dat het al een hele tijd niet meer boterde tussen Peter en Sylvain Tack. Na het vertrek van Joop Verhoof was Van Dam programmaleider geworden en stuurde hij het format bij. Meer pop- en minder familieradio. Net wat zijn baas niet wilde. Die verkoos nog meer ‘volkse’ programma’s, voor een heel breed ‘gewoon’ publiek.

Vast onderdeel van het programma voor de schoolgaande jeugd was het Engelse popnieuws dat werd voorgelezen door Carl Kingston. De man werkte ook voor de Voice of Peace en had een vaste rubriek in ‘Baffle’, de voorloper van het maandelijkse RadioVisie, destijds een uitgave van de Vereniging voor Vrije Radio.

In het tweede uur van ‘School’s Out’ werd er altijd een ‘Scholieren Top 10’ uitgezonden. De laatste lijst die Peter namens de zeezender behandelde was afkomstig van de Rijks Middelbareschool uit Merelbeke. Vanaf 19 januari zou ‘School’s Out’ live vanaf het zendschip worden uitgezonden. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx