RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 12 januari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De laatste schooldag van Peter

De tweede week van januari 1977 was de laatste week van Peter van Dam (foto bovenaan) bij Radio Mi Amigo. “Dat komt door de nodige veroordelingen die mij ten eer zijn gevallen, dus is het besluit gevallen om maar te stoppen met dit werk (….). Het is gewoon houd er maar mee op of we stoppen je gewoon de bak in”, aldus Peter van Dam aan het begin van de laatste aflevering van het scholierenprogramma ‘School’s Out’, op woensdagmiddag 12 januari 1977. 

Vanaf 19 januari zou dit programma live vanaf het zendschip de MV Mi Amigo uitgezonden worden. Onderdeel van ‘School’s Out’ was het Engelse popnieuws dat werd gebracht door oude RadioVisie-redacteur Carl Kingston. In het tweede uur van ‘School’s Out’ was er altijd de ‘Scholieren Top 10’, en de laatste lijst die Peter namens Radio Mi Amigo behandelde was afkomstig van de Rijks Middelbareschool uit Merelbeke. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx