RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 12 februari… 1983 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zeezenderinvasie bij Kortrijkse vrije radio

In de eerste jaren van het bestaan van het Zuid-West Vlaamse Radio Gemini waren er geregeld oud Mi Amigo dj’s te horen. Immers, bij deze vrije radio waren nogal wat mensen betrokken van… RadioVisie. De Stichting en de redactie van het maandblad beschikte immers over een uitgebreid netwerk en sprak regelmatig dj’s aan om mee te doen.

Dat was niet zo moeilijk, want alle zeezenders waren uit de lucht. De vrije radiostations hadden België plots op de Europese radiokaart gezet. Dààr gebeurde het, dààr was het te doen, dààr wilde men bij zijn. Rob Ronder, oud Atlantis en Mi Amigo, was de eerste die de ‘overstap’ maakte. Ton Schipper maakte gastprogramma’s, net als Marc Jacobs, Peter van Dam en Johan Visser.

Frank van der Mast (foto bovenaan), die in de periode 1976/77 live vanaf de MV Mi Amigo voor Radio Mi Amigo onder meer ‘Baken 16’ presenteerde, werd een vaste medewerker. Op de Gemini frequentie 103.6 MHz was hij wekelijks op zaterdag te horen. Frank nam zijn shows bij hem thuis op, waarna de band via de post in Breda, op het thuisadres van Frans Schuurbiers, de Nederlandse hoofdredacteur van RadioVisie, terechtkwam. 

Daar werden alle opnames van de diverse Nederlandse medewerkers centraal verzameld. Iedere zaterdag reed Frans met de nieuwe voorraad programma’s naar Vlaanderen, waar hij in de nacht van van zaterdag op zondag zelf een razend populair praatprogramma presenteerde. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx