RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 12 augustus… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Er wordt roulette gespeeld op de Noordzee

Het Nederlandstalige Radio Caroline had in 1979 een spelletje waarbij de luisteraars iets konden winnen en tegelijk Greenpeace steunen. In het programma ‘Schoon schip’, dat zogenaamd in Spanje werd opgenomen, al gebeurde dit vrijwel zeker in Nederland, was vanaf zondag 12 augustus 1979 ‘de Radioroulette’ te horen.

Luisteraars konden een brief sturen naar Radio Caroline met daarin dertig willekeurige getallen tussen de 1 en 50. Presentator Herman de Graaf (foto bovenaan) belde een inzender op voor een babbel, en die bleef de hele duur van het programma aan de telefoon. In de studio stond een soort roulette, op het moment dat de kandidaat ‘stop’ zei verscheen er een getal. Stond dat cijfer in de brief dan kreeg hij of zij de single cadeau die op dat moment op hetzelfde nummer stond genoteerd in ‘Caroline Top 50’.

De eerste briefschrijver had het Herman de Graaf erg moeilijk gemaakt door alle dertig getallen in een willekeurige volgorde op te schrijven, en dat maakte het zoeken erg lastig. Daarop deed hij een oproep om in de toekomst alles numeriek te noteren. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx