RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 12 april… 1974 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vriendelijke collega’s die jongens van Mi Amigo

Na het programma van en met wijlen Joop Verhoof is het in 1974, tussen 16:00 en 18:00 uur, de beurt aan de eveneens overleden Mike Moorkens (foto bovenaan). Luisteraars die een plaat bij hem willen aanvragen kunnen een kaartje sturen naar Postbus 847 in Hilversum, het adres van Radio Mi Amigo. De zeezender kan op dat moment zonder problemen een adres in Nederland gebruiken, omdat het Europese Radioverdrag van Straatsburg er nog niet is geratificeerd, iets dat onder andere België eerder wel deed. 

Dat is dan ook de reden waarom de Vlaamse concurrenten van Radio Atlantis hun kantoren, studio’s en adres in eveneens in Nederland hebben, meer bepaald in het Zeeuws-Vlaamse Oostburg. Toch zal deze constructie niet lang meer vol te houden zijn. Per 1 september 1974 zou ook Nederland immers de anti zeezenderwet ondertekenen en dan werd de toekomst van de zeezenders uiterst onzeker. 

Maar voorlopig is er muziek op de 259 meter met Mike Moorkens. In zijn programma geeft hij ook een overzicht waar de Mi Amigo drie in show gedurende het komende paasweekeinde aanwezig zal zijn. Joop Verhoof en Bert Bert Bennett trekken naar Nazareth. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx