RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 11 oktober… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Will’s beste vriend Harry, mocht niet mee naar Caroline

Will Luikinga (foto bovenaan) begon zijn radioloopbaan bij de zeezender Radio Veronica als Will Weiman. Dat was in 1969, later ging hij verder onder zijn eigen naam. Ook bij de Veronica Omroep Organisatie gebruikte Will vaak een fruitmachine om met kandidaten een spelletje te spelen. Harry de automaat was vernoemd naar de Nederlandse minister Harry van Doorn, die in 1974 verantwoordelijk was voor het einde van de Nederlandse zeezenders. 

Verder schreef Will ook liedjes, zoals het winnende Eurovisie Songfestival nummer uit 1975, ‘Dinge Dong’ van Teach In. Vlak na het einde van Radio Veronica, op 1 september 1974, maakte Luikinga geen radio meer. Tot hij in 1979 in contact kwam met de mensen achter Radio Caroline. Vanuit discotheek Voom Voom in El Arenal op Mallorca, nam hij de programma’s op voor Caroline.  

Zonder Harry en zonder spelletjes. Gewoon elke werkdag een uurtje lekkere muziek, en verder geen gedoe. Zoals op 11 oktober 1979. Na zijn programma en het nieuws van 13:00 uur met Ad Roberts, was er nog een uurtje ‘Baken 16’, ook al weer met Ad. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx