RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 11 november… 1984 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De vrouwen van de Noordzee

De zeezenderwereld is altijd een mannenwereldje geweest. Uiteraard kon Radio Veronica beroep doen op Tineke en Mi Amigo liet zich de diensten van Michelle en Haike Debois wel gevallen. Maar aan boord van de zendschepen zaten hoofdzakelijk mensen met één X-chromosoom en één Y-chromosoom. 

Toch waren er meer dan slechts enkele uitzonderingen. De eerste grotere verandering kwam op het conto te staan van Radio Atlantis. De Engelse live dj’s mochten hun vriendin of vrouw meebrengen aan boord van het zendschip en de dames lieten zich ook achter de microfoon niet onbetuigd. Debbie England en Linda Anderson werden als het ware aan boord van de MV Jeanine geboren.

Bij Laser 558 was het aantal vrouwelijke live deejays zelfs nog groter. Denk maar aan illustere namen als Liz West, Jessie Brandon, Erin Kelly, Brandy Lee en Holly Michaels. Vrouwen die nadien, vooral in het Verenigd Koninkrijk, verder aan hun carrière zouden bouwen.

In de jaren ’70 presenteerde Samantha Dubois vanaf de MV Mi Amigo regelmatig een programma voor Radio Caroline. Bij Radio Monique zat in de jaren ’80 Elly van Amstel aan boord van de MV Ross Revenge. Maar ook Radio Caroline, dat inmiddels en eveneens vanaf dit nieuwe schip uitzond – naast Monique -, had een vrouwelijke stem aan boord zitten; Susan Charles (foto). (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx