RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 11 november… 1984 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vrouwen waren de uitzonderingen!

De zeezenderwereld is altijd een mannenwereldje geweest. Natuurlijk had Radio Veronica een Tineke en bij Mi Amigo waren Michelle en Haike Debois te beluisteren. Maar aan boord van de zendschepen zaten vooral mensen van het mannelijk geslacht. Toch waren er enkele uitzonderingen. Zo deed Laser 558 beroep op heel wat vrouwelijke stemmen.

In de jaren ’70 konden luisteraars van Radio Caroline Samantha Dubois live vanaf het zendschip de MV Mi Amigo aan het werk horen. Radio Monique mocht in de jaren ’80 rekenen op de medewerking van Elly van Amstel. Zij voelde zich goed thuis op de Ross Revenge. Ook in 1984 was Susan Charles (foto bovenaan – credits: Leendert Vingerling) één van de dames die het probeerde aan boord van het zendschip. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx