RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 11 maart… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Stan feliciteerde zijn jarige dochter in de Jukebox

Begin 1977 kon je bij Radio Mi Amigo, bijna elk uur, een reclamespot  horen met een ‘Nieuw fantastisch vakantie-aanbod. Terwijl u vakantie neemt en lekker ligt te bakken in de zon, wordt u eigenaar van een luxe flat.’ In de commercial, ingesproken door Stan Haag (foto bovenaan), werd luisteraars een aanbod gedaan om een flat in de omgeving van Benidorm te kopen.

En aan investeerders was ook gedacht, want als je twee flats kocht dan kreeg je er gewoon een derde gratis bij! Inlichtingen waren te krijgen via Postbus 155 in Playa de Aro. Dit spotje was ook te horen in de avond van 11 maart 1977. Daarna was Stan alweer aan de beurt, maar nu in zijn eigen verzoekplatenprogramma ‘Jukebox’. 

Er waren veel mensen jarig en Stan had een hele stapel kaartjes ontvangen om te behandelen. Daarnaast waren er de telefoontjes uit België en Nederland. Ook feliciteerde Stan zijn dochter Carola die op 11 maart zeventien jaar werd. Omdat zij in Amsterdam woonde kreeg hij haar maar weinig te zien. “De leeftijd van het kleine meisje is voorbij, je gaat nu een vrouw worden”, aldus Stan.,“Ik vind het fijn om je te feliciteren, nog fijner vind ik het dat je komende zomer naar papa toekomt, hier in Playa”.

En daaruit bleek maar weer eens dat het enerzijds fijn was dat de Mi Amigo-ploeg in Spanje en op de Noordzee radio kon maken, maar de keerzijde die het met zich meebracht was dat iedereen er heel beperkt contact kon hebben met de familie. Even Skypen of videobellen waren begrippen die 44 jaar geleden nog niet bestonden. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx