RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 11 juni… 1972 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Rondjes varen rond een radiozendschip

In juni 1972 werd er een groot zeilevenement georganiseerd op en rond de Oosterschelde en de Noordzee, onder de noemen’ De Deltaweek’. Het project had een internationaal karakter doordat er zeilers uit verschillende landen meededen. De zeilboten moesten vanuit de Zeeuwse wateren koers te zetten naar het Veronica zendschip de Norderney dat voor de kust van Scheveningen voor anker lag. Vandaar dat het evenement ook wel eens de ‘Veronica Race’ werd genoemd. 

‘Wie gedurende de Veronica Race afstemt op de 192 meter zal tussen de grammofoonplaten door op de hoogte worden gehouden van de gang van zaken’, zo stond te lezen in een artikel in het Veronica-blad. Dit hele verhaal kunt u hieronder nog eens lezen in het pdf-document. Radio Veronica zond tijdens dit evenement maar liefst 48 uur live uit vanaf de Norderney. 

Wij nemen u vandaag mee terug naar de Veronica zeilrace-uitzendingen van 11 juni 1972, met Lex Harding, Tineke, Will Luikinga, en Rob Out. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx