RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 11 juli… 1982 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Gelooft u in een leven na de dood?

Gelooft u in een leven na de dood? Sinds het voorjaar van 1982 was Radio Gemini verhuisd van Moeskroen naar een onderkomen bovenop de Hallen in Kortrijk, daarmee kon het station zich terecht ‘FM Kortrijk’ noemen. Met de verhuizing was er ook een nieuwe frequentie in gebruik genomen, de 103.6 FM. De populariteit van het station in Zuid West-Vlaanderen had ook zijn keerzijde, verschillende vrije radio’s zochten een plek vlakbij de Gemini-frequentie, en dat leverde af en toe storingen op.

Na het programma van Hans van der Steen, dat op zaterdagavond tot middernacht te beluisteren was, was het tijd voor een live uitzending van een Nederlander die elke zaterdag vanuit Breda naar Kortrijk reed om daar zijn show te presenteren. “Vroeger was België één van die landen waar je in de nacht van zaterdag op zondagnacht heerlijk kon slapen, helaas dat is nu verleden tijd. Sinds een tijd hebben we Radio Gemini, en dat geeft niets, maar van zaterdag op zondagnacht: Dielis Bergen”. (Foto bovenaan)

Met deze aankondiging begon elke zaterdagnacht de show van onze oud RadioVisie-collega Frans Schuurbiers die bij Gemini zijn programma’s presenteerde onder de naam Dielis Bergen. Een pseudoniem dat was afgeleid van de straat waar hij heel lang had gewoond, ‘De Delbergen’. Als tune gebruikte hij ‘Give me the night’, van George Benson.

Op 11 juli 1982 was het overal feest in Kortrijk. Het was 680 jaar na de Guldensporenslag en daarom vonden tal van activiteiten plaats, zoals een historische optocht die ook op de BRT werd uitgezonden. En die avond en nacht was er ook een groot Radio Gemini feest in de Kortrijkse Hallen.

Dielis was er ook geweest, maar zat om middernacht in de studio om zijn programma te presenteren. Luisteraars konden bellen naar het nummer 056/21.44.00 om groeten en felicitaties over te maken en verzoekplaten aan te vragen. Èn te reageren op het centrale thema. De Nederlandse presentator had een heel serieuze vraag voor de luisteraars. ‘Gelooft u in een leven na de dood?’. Daar mocht iedereen zijn mening over geven.

Maar omdat dit een zwaar onderwerp was voor midden in de nacht, had Dielis ook een wat meer luchtige / grappige vraag als extraatje. ‘Als u in een volgend leven terug mag komen, hoe zou u dan terug willen keren?’. Om de luisteraars een klein beetje op weg te helpen had hij er zelf ook over nagedacht. Dielis zou in een volgend leven graag terugkeren als… een stofzuiger!

‘Dan word je elke dag bij je slurf gepakt, regelmatig word je zak leeggeschud, en af en toe word je ook nog aan de buurvrouw uitgeleend!’ (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het is vandaag 10 juli… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 9 juli… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 8 juli… 1978 (studiotape)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 11 juli… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag - heel kort na middernacht al - neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 31 augustus… 1977 (audio)

Op 'bijzondere' radiodagen - en dat was 31 augustus - recycleren we graag een programma Lees verder

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur Lees verder

Het is vandaag 30 juli… 1988 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx