RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 11 juli… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Eén presentator, twee halve haantjes, en tien platen

Ton Schipper (foto bovenaan) begon zijn loopbaan bij Radio Mi Amigo in Playa de Aro in december 1977. Na het plotselinge vertrek van Stan Haag die er met slaande deuren was vertrokken, werd Ton ingevlogen om de vrijgekomen uren ‘Stan Haag vandaag’, ‘Tussen wal en schip’ en ‘de Jukebox’ over te nemen. 

In juli 1978 was Ton ruim een half jaar in Spanje aan het werk. Zijn programma dat tussen 11:00 en 12:00 uur werd uitgezonden was herdoopt in ’Keukenpret’.  Naast de ‘Jukebox’ was hij in de middag te horen in ‘De persoonlijke Top 10’. 

Als we 42 jaar geleden Ton mochten geloven had hij tijdens zijn lunch twee Goudhaantjes gegeten. Halve haantjes van Herman Kramer uit Joure, een belangrijke adverteerder van Mi Amigo. Met een volle maag had de presentator weer de nodige energie opgedaan om de persoonlijke ‘Top 10’ van een luisteraar te presenteren. Dat keer ging het om de lijst van Anke de Witte uit Sint Maria Voorde. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx