RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 11 januari… 1985 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

En plots kwamen de buren wel heel dichtbij

Radio Monique is begin 1985 een paar dagen uit de lucht geweest. Op zondag 6 januari ‘werd het een partij woelig’ zoals presentator Johan Visser dat noemde. De bemanning van het zendschip de MV Ross Revenge zag op die bewuste avond dat het zendschip van hun buren, de MV Communicator, de drijvende thuisbasis van Laser 558, wel erg dichtbij kwam. Onmiddellijk werden problemen vermoed… 

Daarom werd er contact gelegd met de bemanning van de buren. Algauw bleek echter dat de Ross Revenge zelf in moeilijkheden verkeerde. Het zendschip was losgeraakt van zijn anker. Vervolgens werden de zenders aan boord uitgeschakeld. Pas aan het einde van de vrijdagochtend, het was dan al 11 januari 1985, was alles weer onder controle en konden de uitzendingen gecontinueerd worden. 

In het nieuws van twaalf uur las Ron West een persverklaring voor namens Radio Monique. In het daarop volgende programma deden Ad Roberts en Johan Visser uitgebreid verslag van de gebeurtenissen die zich tijdens een paar spannende dagen op de Noordzee hadden afgespeeld. (TvH) (Foto – credits: Captain Bogdit)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx