RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 11 januari… 1985 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Verslag van een paar spannende dagen op de Noordzee

Radio Monique was begin 1985 een paar dagen uit de lucht geweest. Op zondagavond 6 januari “werd het een partij woelig” zoals Johan Visser (foto bovenaan) dat noemde. De bemanning van de Ross Revenge zag op die zondagavond dat het zendschip van hun buren, de Communicator van Laser 558, wel erg dichtbij kwam. Gedacht werd dat zij in de problemen was.

Er werd contact gelegd met het zendschip en daarop kreeg de bemanning van de Ross Revenge te horen dat zijzelf in moeilijkheden verkeerden. De Ross Revenge was losgeraakt van haar anker. Vervolgens werden de zenders uitgeschakeld. Pas aan het einde van de vrijdagochtend, het was dan al 11 januari 1985, kreeg men alles weer onder weer controle en kwam de zender opnieuw in de lucht.

In het nieuws van twaalf uur las Ron West een persverklaring voor namens Radio Monique. Daarna werd door Ad Roberts en Johan Visser uitgebreid verslag gedaan van de gebeurtenissen van een paar spannende dagen op de Noordzee. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx