RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 11 februari… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Ook dit landelijk talent kwam uit de Noordzee

Wie precies veertig jaar geleden bij Radio Caroline, dat toen uitzond op de 319 meter van de middengolf, zijn of haar kopje koffie wilde drinken deed dat in het gezelschap van Carl de Jong. De jongeman nam zijn bandjes op aan land waarna ze enige tijd later, elke ochtend tussen 10:00 en 12:00 uur, werden uitgezonden.

Achter Carl de Jong ging iemand schuil die later landelijke bekendheid zou verwerven in Nederland (en een beetje in Vlaanderen) als Peter Teekamp. Eerst begin jaren 80 bij de Veronica Omroep Organisatie, tijdens de nachtuitzendingen, later met het populaire programma ‘Goud van oud’. In 1988 maakte Peter de overstap naar omroepvereniging TROS.

Ook was hij een veelgevraagd deejay voor shows, feesten en partijen. Onder andere met de Veronica Top 40 Drive In Show en later met de TROS Drive In Show toerde hij door Nederland en België. Op televisie presenteerde hij begin jaren 90 voor de TROS ‘Popformule’, de tegenhanger van ‘Toppop’ en ‘Countdown’.

Begin maart 1993 maakte Teekamp de overstap naar Sky Radio als programmadirecteur. Het achter de schermen werken beviel hem uiteindelijk niet en daarom maakte hij medio 1995 de overstap naar Radio Noordzee Nationaal. Later was hij op Radio Veronica ’s zondags te horen met ‘Het beste van de Top 1000 aller tijden’. Zijn stem wordt nog steeds veel gebruikt voor commercials, voice-overs, documentaires en bedrijfsfilms.

Op 31 maart 2013 stopte hij bij Radio Veronica om voor zichzelf te beginnen met een meditatiecentrum. Hij sluit niet uit in de toekomst weer terug te keren op de radio. Maar in 1980 was Peter als Carl te horen bij Radio Caroline in ‘Espresso’. (TvH)

° Foto bovenaan (uit 1985) – credits: Reiny van Uden


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx