RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 11 februari… 1980 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Espresso het enige programma dat meer koffie in de koffie doet’

Bij het Nederlandse Radio Caroline kon je begin 1980 elke ochtend je koffie drinken met Carl de Jong. De man heette eigenlijk Peter Teekamp (foto bovenaan) en zou onder die naam later, bij onder andere de publieke omroepvereniging Tros en de Veronica Omroep Organisatie, gaan werken. Voor de zeezender nam hij zijn programma’s aan land op.

Na het weerbericht van 11:00 uur was er een spot te horen, ingesproken door Ad Roberts, die de inzet van milieuorganisatie Greenpeace voor de zeehonden onder de aandacht van de luisteraars bracht. Het Caroline Sure Shot werd aangekondigd door Hugo de Groot, die het voor die ene spot nodig vond om zijn eigen naamjingle te draaien. ‘De mooiste benen zijn van Hugo de Groot’.

Daarna kon ‘Espresso’ beginnen met natuurlijk veel commercials tussen de platen door. Volgens Carl de Jong was dit “het enige programma dat meer koffie in de koffie doet.” (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
12 februari 2021 - 18:36 18:36

Met 2 reclamespots van nu nog bestaande handelszaken uit de streek: Juwelier Zwitserland (Aalst) en Klein Londen (Eine-Oudenaarde).

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx