RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 11 augustus… 1995 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Radio London nog voor het station begon te swingen

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ in ‘Avond van het sentiment’ met Ad Bouman (foto bovenaan – credits: Nationaal Archief). Het was de bedoeling om dit te doen gedurende negen afleveringen in de maand juni.

Maar omdat ‘de fragmenten zich opstapelen’ ging men na die negen afleveringen nog een tijdje door. Ad liet veel stukjes horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen op de Noordzee lagen. En er waren veel de vele verhalen, soms was er ook een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de audio voor deze reeks.

In de uitzending van 11 augustus 1995 stond Radio London centraal. Ad laat via veel fragmenten horen hoe deze zeezender in de jaren 60 van de vorige eeuw klonk op de 266 meter. Onder meer is er een item te horen uit 1964 waarin het later zo swingende station vanaf het zendschip de MV Galaxy (foto bovenaan) niet is te herkennen. Het klinkt allemaal een beetje mat en rustig. Later zou dit veranderen en werd ‘Big L’, voor die tijd, één van de meest populaire radiostations. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx