RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 11 april… 1982 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een verhuizing naar Kortrijk, en last van storende collega’s 

In april 1982 was Radio Gemini aan het verhuizen van Moeskroen naar een gloednieuwe studio bovenop de Kortrijkse Hallen. Tegenwoordig is dat het Xpo center. Luisteraars hoorden presentator Dielis Bergen (foto bovenaan) zeggen dat hij door de verhuisdrukte niet wist hoe het de komende dagen allemaal zou lopen. Gemini bleef waarschijnlijk nog even in de lucht op de oude frequentie 100.3 MHz. vanuit Moeskroen. Maar hij wist niet voor hoe lang en wanneer er definitief overgeschakeld zou worden naar de nieuwe frequentie van 103.6 MHz in Kortrijk. Maar hij sloot niet uit dat de beide frequenties een tijdje naast elkaar zouden uitzenden. 

Ook was het voor de presentator van de Zuid West-Vlaamse zender niet duidelijk waar hij de volgende week zijn programma ging presenteren. Vanuit het oude of het nieuwe onderkomen? Dat was nog onzeker. Na elke verandering is het even wennen en zo verging het ook Dielis die uit gewoonte het vertrouwde telefoonnummer van Radio Gemini noemde 056/340134. Maar gelukkig werd hij door ‘een attente bezoekster’ gewezen op wat hij zelf ‘een gruwelijke fout’ noemde. 

Verder waren er veel telefoontjes van luisteraars die niet konden slapen, speciaal opbleven voor het programma of druk aan het werk waren. Zij belden voor een leuke babbel, het overmaken van groeten, of het aanvragen van een plaat. Ook was er een klacht van een luisteraar over de ontvangst van Radio Gemini. Dielis wist meteen de oorzaak daarvan te benoemen.

“U wordt gestoord door Radio G uit Moeskroen”. Met dit radiostation dat uitzond op de 100.5 MHz had Radio Gemini een deal gesloten zo bleek. Radio G zou na het vertrek van Gemini uit Moeskroen de 100.3 MHz mogen gebruiken, in ruil daarvoor zou Gemini na de verhuizing naar Kortrijk de Radio G-frequentie 103.6 MHz krijgen. 

“Maar nu het puntje bij het paaltje komt blijven ze gewoon op de 100.5 zitten en is hun frequentie een beetje verlopen omdat ze gebruik maken van een reservezender”. Reden voor sommige Radio Gemini-luisteraars om in de weer te gaan met draadjes en andere zaken om de ontvangst van hun favoriete zender iets beter proberen te maken. (TvH)

* Waarschijnlijk is onze opname van vandaag destijds opgenomen op een C60-cassette. Kant 1 daarvan bevat voor 100% de uitzending van 11 april 1982. Het tweede half uur is mogelijk van een week later, dus ‘Geef me de nacht’ van 18 april. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het is vandaag 10 april… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 9 april… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 8 april… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 7 april… 1986 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Radio Mi Amigo: 212 was geen beter idee! (audio)

Vijfenveertig jaar geleden, tijdens het weekend van 23 en 24 juli 1977, nam de zeezender Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 31 augustus… 1977 (audio)

Op 'bijzondere' radiodagen - en dat was 31 augustus - recycleren we graag een programma Lees verder

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx